info@mojposao.me +38267 005622 +38220 331419


PRIJAVA KORISNIKA


PRIJAVA POSLODAVCA
ZABORAVLJENA LOZINKA
U predviđeno polje upiši email adresu sa kojom si se registrovao na mojposao.me. Nakon što upišeš email adresu na njoj će ti stići link za kreiranje nove lozinke.
E mail

08/09/2018
Rad u kancelariji

Rad u kancelariji nije baš toliko lagan kao što većina ljudi misli. Pored bolnih leđa od sedenja i stresa tu su još mnogi faktori koji loše utiču na naše zdravlje. Ako ste kancelarijski radnik, ovo je tekst za vas.

Kada se spoji stres sa dugim radnim vremenom provednim za računarom u maloj kancelariji dolazi do preopterećenja koje se manifestuje nezainteresovanošću za posao, umorom i cinizmom, veoma slično simptomima depresije. Razlika je u tome što vam onog trenutka kad se odmorite od posla automatski biva bolje.

Sa preopterećenjem na poslu izborite se tako da otkrijete tačno šta vas izbacuje iz takta i koji je epicentar stresa. Pokušajte razgovarati sa svojim šefom, bez dizanja tenzije, vodite, ako je to moguće konstruktivan i smiren razgovor. Nađite rešenje koje će podrazumevati promenu radnog mesta ili neke dodatne obuke koje će vam posao olakšati.

Drugi zdravstveni problem koji je verovatno i najčešći kod onih koji sede po osam sati jeste veoma loše držanje tela. Stručnjaci savetuju da za bolje držanje visinu stolice namestite tako da kad oba stopala spustite na pod , kolena budu u ravni sa kukovima. Isto tako preporučuje se da leđima uvek budete naslonjeni na naslon stolice i da povremeno istežete mišiće vrata gledajući u plafon. Ako vam stolica ima poseban naslon za glavu namestite ga da je okrenut malo prema plafonu.